HTML

Partnerünk

Kreatív Online hírek

Friss hozzászólások

GPS segíti karácsonykor a Mikulást

2010.12.20. 17:29 szszabolcs

Látványos, vicces és szórakoztató infógrafikát készített karácsonyi üdvözlőüzenet gyanánt az iGO navigációs szoftver készítője, a magyar NNG. A képen a Mikulás föld körüli utazását illusztrálják számokkal. A grafika szerint a Mikulás december 24-én, este tízkor kezdi meg utazását Új-Zélandon és Szamoán fejezi be december 25-én reggel 6-kor (a dátum és az angol nyelv alapján vélhetően nem hazai közönségnek szánták elsősorban az üdvözletet).

Az ábra szerint a Mikulásnak a föld forgása miatt 24 + 8 órája van kihordani az ajándékokat, amihez persze mágikus sebességre és pontosságra van szüksége. Ezek után pedig teljesen nonszensz, ámde felettébb vicces adatok következnek az öreg pirossapkás teherbírásáról, sebességéről, és minden más követelményről, ami ahhoz szükségeltetik, hogy a jó gyerekek időben ajándékot kapjanak.

Megtudjuk, hogy a világon több mint félmilliárd gyerek hisz a Mikulásban, ami 200 millió háztartást takar, átlagban 2,5 gyerekkel, ezek a házak pedig 212 méterre vannak átlagban egymástól így a lappföldi öregnek 1956 háztartást kell minden másodpercben meglátogatnia, vagyis mindössze 5 tízezred másodpercet tölthet egy házzal. Ez gyorsabb, mint egy űrsikló sebessége vagy épp a Voyager űrhajó. Ami még ennél is gyorsabb, az a szánkója, ami a házak között szállítja. Ez a csodaszánkó ugyanis gyorsabb, mint a Millennium Falcon a Csillagok Háborújából és kétszer gyorsabb, mint a fény.

És akkor még szó sem esett a Mikulás szánkójának tárolókapacitásáról, mely közel 5000 szerese egy Boeing 747-esnek és 7,4 szerese a Queen Mary 2 óriás luxustengerjárónak. A képtelen számok után az ábra csak annyit tesz hozzá: „A Mikulás dolga még nehezebb lenne a jó navigáció nélkül!”

A kép kattintásra megnő.

5 komment

Címkék: télapó mikulás igo nav n go

A bejegyzés trackback címe:

https://szivlapat.blog.hu/api/trackback/id/tr32528328

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

rszarvas · http://rszarvas.blog.hu 2010.12.20. 19:00:55

Ez nem így van, én már utánaszámoltam. A télapónak van időgépe, és az év minden munkanapján 8 órát dolgozik, így is éppenhogy tud végezni. Nem csoda hát, hogy nem is Finnországban lakik, hanem Tenerifén.

oxyoxy 2010.12.20. 19:28:22

Csak a pontosság kedvéért, a cég neve már nem Nav N Go, hanem NNG. :)

MrTotheee 2010.12.21. 13:39:47

nagyon kedves kis ábra, s a megközelítés is ötletes:)

oszintenmondom 2010.12.21. 13:50:38

ez nagyon ott van, szépen felépítették, hogy a végén kicsit se fájjon a reklám :)
süti beállítások módosítása