HTML

Partnerünk

Kreatív Online hírek

Friss hozzászólások

Elkészült Magyarország imázsfilmje!

2010.12.22. 15:39 lausekesther

Aligha van olyan valaki ebben az országban, legalábbis annak internethasználó részében, aki ne találkozott volna annak idején a számos blogbejegyzést, véleményt és beszélgetést szülő Budapest imázsfilmmel, a Budapest Business Region megrendelésére készült Get Engaged! című, közel négy perces videóval. A nagy sikeren felbuzdulva most végre elkészült a folytatás, ami már nem csak Budapestről, de az egész országról szól.

A World of Potencials című film koncepciója ugyanaz, mint a Get Engaded!-é volt: a képzeletbeli utazás során megismerhetjük a nagy magyar feltalálókat és találmányaikat, egészen napjainkig, a Leonar3Do 3D-s virtuális valóságáig. Ugyanúgy az Aera készítette, Madarász Isti írta és rendezte, azonban a megrendelő most a külügyminisztérium. Nagyon vártuk, nagyon ráfért már Magyarországra egy jó kis imázsfilm (emlékezzünk csak az izlandira, nekik milyen jót tett!), és a budapesti előzmények elég jó reményekkel kecsegtettek, de ez most valahogy nem sikerült. Talán túlságosan elbízták magukat a nagy siker után az alkotók, és túlságosan elengedték magukat, talán csak gyengébb az operatőri munka, nem tudom. De ez itt hosszú és unalmas. Kár érte. 

6 komment

Címkék: országimázs aera

A bejegyzés trackback címe:

https://szivlapat.blog.hu/api/trackback/id/tr682532653

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

urbanauta 2010.12.22. 18:32:58

Akár tetszhetne is a cikk, de elrontja örömöt, hogy pontatlan, és ezzel copyright jogokat is sért.
Tegyük rendbe, hogy ne terjedjen a rémhír:
A spiritus rektor, azaz a film ötletgazdája és konceptora SOMOS ATTILA, a Tópark marketingese. Maga az idea, hogy film legyen és hogy az miként legyen az ő copyrigtje. A TALENTIS ideából származik a magyar kreativitás előtérbe állítása, így jött létre a gondolatsor. A BBR részben finanszírozója részben a tagjai a fil szereplői (takarékosság) .
Az új, kevésbé ütősnek ítélt filmet tehát nem "ugyanúgy az Aera" készítette, mert az elsőt nem ő csinálta, még ebből kissebb feszkó is volt, hogy a SOMOS neve és a BBR helyett az imresszumban a jó esetben "gyártásvezető" a BBR klasztermenedzser szerepét ellátó Aera szerepelt. Ezt a felszólalást követően kijavították, de ezek szerint nek vili, hogy SOMOS- a ideagazda, BBR a producer.
Ezek után kissé szaga van az ötlet adaptálásának, azaz egy más ötletének értékestésének. Kár, hogy nem a jó embert vagy embereket vonták be, talán illetve nagy valószínűséggel jobb lenne az eredmény. Az etikai részéről a szitunak nem is beszélve!
Ennyi a mai hazai szellemi alkotások helyzetéről, a copyright-ról. Meg a hiteles tájékoztatásról!

Roy&Bon 2010.12.24. 01:16:05

az első is űbergagyi volt, ez még rosszabb.

szszabolcs 2010.12.25. 14:20:40

én mindjárt sírok, komolyan. :(

Certificate_of_Words · http://certificateofwords.com/word/Certificate%20of%20Words/ 2010.12.28. 23:17:23

Hosszú unalmas sok. Van egy ötlet hogy milyen ötletgazdag a magyar elme. Mi mindent adtunk a világnak. Ha befektetőként nézem akkor van némi értelme ennek az adatnak de mint turista. teszek rá,

csirkefejű zacskócsöcs 2011.01.03. 12:52:47

odakötöztem magam a székhez, de még így sem sikerült végignéznem...rettenetesen hosszú és vontatott. A célját biztosan nem éri el. :((
süti beállítások módosítása