HTML

Partnerünk

Kreatív Online hírek

Friss hozzászólások

Téged mi köt ide?

2011.12.07. 17:06 szivlapat

Új Nemzedék - Minden ideköt-címmel egész estés szélesvásznú alternatív valóságot forgat a Kormány, ennek az ambiciózus képzeletbeli filmprojektnek a trélere került most fel a Youtube-ra.

A film megrendelőjeként a Nemzeti Erőforrás- és a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium van feltüntetve, és az új médiatörvény adta lehetőségekkel élve, még termékelhelyezés - a Regeneráció nevű kormányzati karrierprogram plakátja - is megtalálható a filmben.

Meseszép képekből felfűzött, magával ragadó zenével feltupírozott közhelyparádét hint elénk az állam - egyébként nagyon sok más tekintetben rosszul működő - kommunikációs gépezete.

Szinte nincs olyan snitt, amiről ne valamelyik jobban sikerült reklám jutna eszünkbe, tökéletes Coca-Cola érzése támadhat a gyanútlan nézőnek. Mintha ezt a filmet nem is itt forgatták volna.

A fák között felvett képkockákat, amin egy hídon áll a főszereplő pár, Jancsi és Juliska, mintha csak a New York-i Central Parkban vették volna fel, rögtön azután, hogy a helyszínről elvonult Richard Gere és Winona Ryder, de még a világítástechnikát és a kamerákat otthagyták volna a magyar stábnak.

Minden csodálatos és tökéletes, egészen addig, ameddig 1:47-nél a "történet a valóságról" felirat meg nem jelenik.

2011-12-07_kim.png

2011-12-07_kim2.png

Ekkor ugyanis zavarba jövünk, és mérgesek leszünk, mert leesik, hogy a megrendelő ezt komolyan gondolja, nemcsak úgy viccelődik, tényleg ezt akarja magának és az országnak valóságként hazudni. Hogy ez a valóság mi lenne, az ugyanakkor homályos, de minimum semmitmondó.

1 komment

Címkék: film országimázs kim kampányfilm nefmi

A bejegyzés trackback címe:

https://szivlapat.blog.hu/api/trackback/id/tr983445936

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása