HTML

Partnerünk

Kreatív Online hírek

Friss hozzászólások

Elkezdődött a lapátolás a Providentnél

2009.02.18. 15:33 romanb

 

Eddig nem írtunk a Provident reklámokról, mert túlzottan magas labda: ostoba, gusztustalan és kész. Most viszont addig húzogatták a nagy magyar oroszlán bajuszát, míg az felugrott, és elment egészen a gonosz székházáig és ott tüntetett. A gyorskölcsönös pedig, valahogy úgy tűnik, meg van lepődve azon, hogy a mikróra/ajándékra/virágcsokorra/húsvéti nyúlra kölcsönt felvevő állampolgár nem érti meg, hogy fizetnie kell. Eljött az ideje a válságkommunikációnak. El is kezdődött, volt sajtótájékoztató, interjúk stb. A pénzt osztó cég edukációs kampányt indít, vagyis megpróbálja elmagyarázni a lakosnak, hogy a kölcsönpénzt nagyon vissza kell fizetni, de a THM, az nem úgy van. A jövő héten 39 ilyen reklám megy majd le többek között az RTL-en és a TV2-n.

Nem vagyok egy multifóbiás, antiglobalista szabadságharcos, de valahogy egyáltalán nem lepett meg ez a hőbörgés. Egyenesen következik abból a hazug kommunikációból, amire az ilyen cégek üzleti modellje épít. Ha az egyik odalon betesszük a gépbe az etikátlan hazug reklámot, a másikon kis eséllyel fog kifolyni a dicsőség. Nem könnyű persze az uzsorás dolga, de a mostanra az egész Providentet betakaró sunyiságfelhőt azért el lehetett volna terelni. Például úgy, ha jobb reklámokat csinálnak.

Alul megnézhető, milyen ajánlatokkal mosolygott a szobákba a pénzügyi sátán.

A filmek alapos megnézése után pedig érdemes elgondolkodni Bob Garfield, az Advertising Age amerikai reklámszaklap kritikusának szempontjain.

  • Őszinte-e a hirdetés?
  • Kifogásolható-e a hirdetés morális vagy etikai szempontból? 
  • Különlegesen szellemes megközelítése-e egy üzleti vagy kommunikációs problémának? 
  • Javítja vagy szennyezi-e a hirdetés az általános reklámkörnyezetet? 
  • Jó vagy rossz a kivitelezés? 
  • Úttörő-e a hirdetés? Hatással lesz-e a megközelítés a reklámozásra a jövőben? 
  • Eléri-e a reklám, hogy a fogyasztónak nagyobb kedve legyen a hirdetővel üzletelni?
 
Adalék:
 
 

Be kell fizetni a csekkeket

Húsvéti ajándék

Elromlott a mikró

 

Konyhabútor után a hűtőre is kell pénz

184 komment

Címkék: reklám fogyasztó provident

A bejegyzés trackback címe:

https://szivlapat.blog.hu/api/trackback/id/tr57950548

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

DEGEC 2009.02.18. 21:59:52

nem az a baj, hogy sok loser van m.o-on, hanem hogy miután rájönnek, hogy szarban vannak, akkor jön az hogy az ÁLLAM nem segít...

a jo büdös kurva annyat, aki hülye dögöljön meg...szarok rá...kéne nekünk is egyajgetosz...

de az állam is hibás mert hagyja, hogy kizsákmányolják a kevésbé iskolázott, palira vehető embereket..

serwer 2009.02.18. 22:01:30

egy törvényesen működő cégről van szó, meghatározható ügyfélkörrel
ráadásul ez egy pénzintézet, ezért ebben az esetben arról nyivákolni, hogy szabad-e ? teljesen felesleges
nincs átverés, nincs bűvészkedés

az felvetés, hogy ezek a reklámok vagy bármelyik másik reklám etikus és tárgyilagos ill. a valós helyzetett mutatja-e, szintén csak meddő vita

azért volt egy kollegám, aki még innen se kapott kölcsön, szegény :)

atleta.hu · http://www.atleta.hu 2009.02.18. 22:03:04

Amiert azert nagyon kemenyen seggbe kene rugni oket az az, ami a postban is szerepel, hogy elkezdik magyarazni, hogy de hat a THM az igazabol nem is ugy van. Az nem azert sok, mert sok, hanem mert hetente kell fizetni meg kicsi az osszeg, meg 'nem annyi a kamat'. Aha. Hat az azert van, mert sok. Raadasul a THM lenyege nagyjabol annyi, hogy ossze lehessen hasonlitani a kulonfele termekeket. Ha mashol 30-40% itt meg 250-400 akkor itt sok. PSZAFnak seggbe kene oket rugni ezert, vagy ha ez a felremagyarazas eddig megengedett volt, akkor innentol kezdve betiltani.

Ilyen magyarazkodos PR cikk egyebkent az indexen vagy valamelyik kozeli lapon is lejott.

A megoldas meg persze hosszutavon az lenne, hogy okitani kell az embereket a penzugyekre, ahogy ez mar sokszor elhangzott. Marmint az iskolaban. Nem csak azert, hogy a hulye balek ne szivja meg, hanem azert is, hogy a tarsadalom ne szivja meg, mert tul sok a hulye balek.

nikk rivers 2009.02.18. 22:11:34

@Gery Greyhound >: Proviéknál kétféle ügyfél létezik:
1. Aki a következő segélyosztásig kell pénz bármire (fél év bújkálás után megtalálta a villanyszámla), de el akarja kerülni a feketekölcsönt, -> ő nem néz reklámot, mert nem érti.
2. Aki következő fizetésig plazmatvt akar hirtelen venni, mert a szomszéd is vett. -> a reklám nekik szól..

Kamatra cserélt szerelem 2009.02.18. 22:14:07

Úgy is azon nyafogott mindenki hogy Magyarországon nincs pénügyi kúltúra.Na most kurvagyorsan lett,mert a sok kölcsöntkérő providentes és orrvérűzésig hitelt felvevő minimálbéres is jól beszívta tövig.Majd leközelebb óvatosabbak lesznek legfeljebb.Puff.

zsírzselé 2009.02.18. 22:19:09

@Kis Hableány: óvatosak... ja majd ott fog téged kifosztani, ahol nincs térfigyelő kamera. Az éhség nagy úr...

Missing Link 2009.02.18. 22:19:18

hitelt vissza kell fizetni? IGEN.
jár valami ingyé? NEM.
az ország azért tart ott, ahol tart, mert ezt a két választ összekeverik sokan.

jemo 2009.02.18. 22:22:05

@dave:

Vigyázz barátom, mert te is kerülhetsz olyan helyzetbe, hogy kénytelen leszel provi hitelt kérni, mert senki másra nem számíthatsz

Én üzletkötő vagyok a cégnél, nagyon diszkréten kezelünk minden ügyfél igényt. Figyusz,,,,,nem csak csorók, hangsúlyozom... nem "csak" csorók kérnek tőlünk hitelt! Volt olyan esetem is, hogy a könyvelő irodában dolgozó férj azért kért 200 ezret, mert a bankautomatából kivette a havi fizetését és valaki a táskájából kilopta a munkahelyén Nem mert szólni otthon, mert a felesége kiborult volna.fél év alatt letörlesztette a hitelt. Nagyon megköszönte a gyors segítséget
Vagy az a hölgy, aki azért kért 60 ezret hogy örökre megszabaduljon a részeges élettársától, a hiteligénytől számítva 2 óra múlva megkapta a 100 ezret és mire a pasi hazament a teherautó várta a ház előtt a kipakolt holmijaival együtt.
De olyan esetem is volt, amikor este 7-kor azért hivott az ügyfél, mert a lánya az autójával lerobbant a lakásától 180 kilóméterre és az autómentőt nem tudta volna kifizetni ha nem kap sos-ben hitelt. Az ügyfél este 7-kor megkapta a 30-ezret és a kocsit a mentő 2 órán belül megjavította.
A végére egy elég morbid esetet hagytam. Ügyfél kapott 50 ezret, fél év alatt letörlesztette szép rendesen, végén közölte sosem fog többé provi kölcsönt kérni. Mire én: Majd meglátjuk!
2 hét múlva felhívott az ügyfél: 200 ezer kellene s.o.s .......... a fiam meghalt autóbalesetben

Hát ezért kerül ennyibe, a hitel!

zsírzselé 2009.02.18. 22:30:18

@Missing Link:
hitelt vissza kell fizetni? NEM.
jár valami ingyé? IGEN.
az ország azért tart ott, ahol tart, mert ezt a két választ összekeverik sokan.

Ennél a verziónál sajnos a számok nagyságrendekkel magasabbak :(

Consigliere 2009.02.18. 22:37:28

Ebben nincs semmi különös.
Szerintem aki ilyen hitelt vesz fel, tud olvasni.
Tisztán le vannak írva a részletek, ha ezek után aláírja a Hülye a szerződést, ne csodálkozzon.
Manapság amúgy is a hülye embereken lehet a legtöbb pénzt keresni.
A Provident épít a hülyékre.
Menjen el dolgozni a Hülye, ne hitelen és segélyen tengődjön!
Senki nem fogja megoldani más problémáját, de ezt sokan nem látják be és várják, hogy a sültgalamb...
"Aki hülye, haljon meg"

DEGEC 2009.02.18. 22:49:06

jemo 2009.02.18. 22:22:05

Ohhhh he, nehogy még megköss egy két uj üzletet is addig reklámozod magad....

Elmondom az én szitum....
Nekem volt egy hitelkártyám....200 e huf kerettel, pont az ilyen esetekre amit emlitettél...az is szemét banknál volt city, meg vagy 40% thm re, de szerencsére csak 1-2 esetben kellett használnom, illetve netes vásárlásnál mert csak az volt dombornyomott....soha semmit nem vettem belőle, ha nem volt vmire pénzem akkor megvártam mig lesz...illetve azért, ha a másik kártyám véletlenül beszarna vagy vmi...ne legyen ciki egy boltban stb...havi 250 ft számlavezetési dijért nekem megérte....és nem kellett éjszaka a providentet zaklatni, vagy mondjuk ilyen vész helyzetekre van mondjuk az otp nél az A hitel vagy mi...

jaaaaaa csak mindenkinek égeti a kezét és már felhasználta.....sz@pás...

memo62 2009.02.18. 22:50:58

@jemo: Nem lennek buszke ere a szolgaltatasra hiszen maximalisan kenyszer helyzetben levo emberek kihasznalasabol szerez oriasi hasznot, ami valojaban uzsora.

jemo 2009.02.18. 22:56:21

@Consigliere:

Aki nem dolgozik, azoknak nem adunk hitelt. A szerződés egyik pontja tartalmazza, hogy azon ügyfél kaphat hitelt, aki megfelelő módon igazolja jövedelmét, munkahelyét Ettől függetlenül, bármikor lehet valaki állásnélküli, vagy beteg egyik napról a másikra. ezt is bele kell kalkulálni, amikor valaki aláírja a szerződést. Csak segélyekre nem adunk hitelt,. azt csak kiegészítő jövedelemként vesszük figyelembe. A Provi hülyékre nem épít, mint feljebb irtam, nagyon változatos az ügyfeleink életkörülménye és a jövedelmek,. sok családot kihúztunk a bajból azzal hogy s.o.s. kapott tőlünk hitelt.. Ha annyira nem tetszik a hitelezésünk sokaknak, akkor hogy lehet, hogy a tüntetés óta egyfolytában hitel miatt csörögnek az ügyfelek? Miért nem a többi hitelintézetet ostromolják?

DEGEC 2009.02.18. 22:59:45

jemo 2009.02.18. 22:56:21

barát te csak itt valami flame keltő vagy...


ritkán nézek tvt, de még abban is ugy reklámozzátok magatok, hogy kezes és jöveelem igazolás nélkül hitel azonnal bazz...

valaki hazudik...

vagy azok akik a tvben voltak és 2x 26000 segély az jövedelmük és a providentnek tartoznak???????

Consigliere 2009.02.18. 23:08:47

Elnézést, gyorsan írtam az előző hozzászólásomat. Nem hitelfelvevő a hülye! Aki azért hisztizik, mert nem tudja visszafizetni. Értem az előzőt. (nem a hülyékre épít... DEHOGYNEM! Csak nem ez a szabályos kifejezés.)Bonyolult dolog ez az egész. Nem a Provident a hiba oka!
Miért veszi fel az ember a hitelt??? Nem azért mert jó kedve van, tudom.
Kockázatvállalás... Akinek mégsem jön össze a visszafizetés, annak vállalnia kell a következményeket.
Jó szokásunkhoz híven találni kell valakit, akit hibáztathatunk. És a Hülye nem lát el kettőig, persze hogy ő mindent jól csinált, és kellett a "hüttő"!

Consigliere 2009.02.18. 23:10:48

Egyetértek DEGEC-el.
Vagy csak nálam nincs otthon jövedelemigazolás?

Burkus király 2009.02.18. 23:12:19

Nagyon kedveltem mindig a providentes reklámokat, kivált a jófejű főszereplő Lúúzer Lajost
(mindig jókedvre derített és álmomba sem mertem volna hinni, hogy valaki egy ilyennek bedől).

Szerintem sokan vannak a provi ügyfelei közt olyanok, akik bepróbálkoztak az il ferronál is.

jemo 2009.02.18. 23:13:01

@memo62

Minden kényszerhelyzetnek ára van. Hiszen gyorsan kell cselekedni.

Pl. Duguláselhárítás 1 órán belül! KB 10 ezerből megúszod, különben elünt a trutyi

Pl: futárszolgálatot hivsz, mert gyorsan elakarsz küldeni egy csomagot, nem két fillér!

Pl: soronkívül akarsz a földhivatalba valamit bejegyeztetni, cirka 10 ezerből megúszod.

A provi hitel egy gyorskölcson, kezes, fedezet és sorbanállás nélkül, akár 1 órán belül.

Ennek is van díja!

A hitelkártyáról csak annyit.
Ahhoz kell fedezet.
Folyószámla, jövedelemátutalás stb...

Az ügyfeleink nagy része hitelképtelen máshol.

Consigliere 2009.02.18. 23:14:54

AKKOR NE VEGYEN FEL HITELT! NÉLKÜLÖZZÖN!

Consigliere 2009.02.18. 23:15:58

vagy ha mégis... fogja be a pofáját! én nem dicsekednék vele

Perillustris 2009.02.18. 23:22:56

Egyébként a felső kategóriás vendéglátóhelyek hány százalékos haszonkulccsal dolgoznak?

4cl Jagermeister 1200-1400-ért, miközben a nagyker ára 200 ft? 500-700%-os haszon?

Ez a következő?

Pénzfa 2009.02.18. 23:29:15

Csak az a furcsa, hogy amíg a falusi uzsorást a tv mutogatja, és sittre vágják, addig a Providentet körbebástyázzák jogi csűrcsavarral.
Meg hogy tisztességesen tájékoztatott, hiszen lehet látni mekkora a THM.

A lófaszt! Erre ezt kellene mondani. Nincs olyan hosszú távon, hogy egyenlőbb az egyenlőknél.

Csak be kellene tartatni valakinek a törvényt. Ha van még itt egyáltalán törvény.

Neolith 2009.02.18. 23:31:04

@DEGEC:

Kisebb hiteleknél nem szükséges munkáltatói igazolás. Van 997 Ft-os heti törlesztésű kölcsön is, ha jól emlékszem. A nagyobb összegeknél viszont már követelmény.

Az ügyfelek azon egyszerű kérdésre, hogy 'rendelkezik ön rendszeres havi jövedelemmel?'
Úgy válaszolnak, hogy: 'Négy gyerekem van..'

Következtetéseket tessék levonni :)
Vannak még ilyen csemegék...

Reggie 2009.02.18. 23:32:27

Es mitol kotelezo a hitelt felvenni? Jonnek es fegyverrel kenyszeritenek a Providentesek? Na ne mar. Aki alairja a szerzodest az tudja mit valal ezert nem kene meglepodni ha szamonkerik rajta.

jemo 2009.02.18. 23:33:22

@Consigliere:

A tv reklámok valóban hülyeségek.

Az ügyfeleim nem tv-re hütóre vesznek fel tólünk hitelt, hanem rezsiszámlák rendezésére, sulikezdésre, karácsonyra, kötelezőbiztosításra, temetésre, hiteltartozáokra, fogsorkészítésre, műtétre. Ingatlanvásárlás foglalóra stb.

Egy esetben volt egy 20 éves ügyfelem, hitelt szeretett volna egy 80 ezer forintos mobiltelefon vásárlásra, az apja mindennek lehordta ót, és a szemem láttára pofozta fel, amikor felkerestem a lakáson.

Ti nem is tudjátok és fogalmatok sincs arról, hogy sokszor milyen elképesztő dolgokra kérik az emberek a pénzt.

fckyou2 2009.02.18. 23:35:43

ŐŐŐ nem is tudom.

Kicsit úgy érzem nem megy a matek, megint...senkinek...

Tehát azt mondja a reklám, hogy 200 000 forint heti törlesztője mondjuk 6000 forint 54 hétre. Akkor ezt asszem azt mondta az általános iskolában nekem valaki, hogy össze kell szorozni, és látni fogod mennyit fizetsz.

Ez nem apróbetűs, nem nagybetűs rész, hanem HANGOSAN MONDJÁK A REKLÁMBAN.

Aki pedig ebbe belemegy, az viselje a következményeket.

Amúgy akkor most mindenki sírhatna. Képzeld el, hogy a 10 milliós házadra felvetted a devizahitelt 150 forintos CHF-nél. Most a CHF 200-on áll, azaz pont 13.3 millió forint lesz a hitel tőkéje. Na ez nem átverés ugye? Ne vicceljünk már....

Marczinka 2009.02.18. 23:36:54

Ami nekem a leginkább hiányzik az ilyen reklámokból, az a józan ész. arról már nem beszélek (csak egy kicsit), hogy ostoba módon elfelejtettünk spórolni, a fene nagy szabadságunkban minden most-most-most-már tegnap is késő lett volna hévvel akarunk. A baj az, hogy meg is kaphatjuk.
Ami ennél is fontosabb, a gyorskölcsönös reklámokban felbukkanó családok mind alkalmatlanok arra, hogy túléljenek. Vagy hogy egyáltalán családként funkcionáljanak. Elég csak a nagyszülőkre gondolni, akiket a család adósságba ver, hogy ott legyen "a kicsik szülinapja", vagy az OTP-s karácsonyi hitelreklámra, ahol csak az anyuka hiányzik a párnából hóesést kreáló kislány mellől, de azt se értem, hogy miért kell új hűtő, ha a régi is működik, miért kell mikrohullámú sütő azonnal? Ja, mert a fogyasztói társadalom elbutult hülyéiként már képtelenek vagyunk gáztűzhelyen melegíteni, neadjisten egy három-négy-tízéves hűtő fagyasztójából kivenni a húst...kész szerencse, hogy a Provident házhoz jön...amilyen lusta akarnokok vagyunk, talán oda se találnánk az irodájukba

Neolith 2009.02.18. 23:37:27

Másik apróság, hogy teszem azt felvesz egy ügyfél 30 ezer forintot, és felhívja a Provi, mi a helyzet, nem lett vissza fizetve... 2 hónapja kifutott már a hitel...

Erre:

"-Mert ilyen magas a kamat!!!"
"-Elnézést hölgyem, de 16 ezret fizetett vissza..."
...szóval kihelyezett összeg visszafizetése sem megy... :/

fckyou2 2009.02.18. 23:39:27

Ja de a két hónapja kifutott hitel kamatait az ügyfél nem állja. Hanem a régi törlesztőket fizeti be nem?

Máris csökken a THM ha húzom nyúzom. Erről nem beszél a sok fizetni nem tudó gondolom....

Consigliere 2009.02.18. 23:49:40

Be kell tartani a törvényt... Szerződésben le van írva minden. A providentnél valószínűleg minden legális. Legalábbis ilyen törvényről nem tudok, ami tiltaná a működését.
Ez egy szolgáltatás, amit az emberek igénybe vesznek. Ha nem fizetik vissza a hitelt hát így jártak.
Ha a kacsa nem tud úszni, a víz a hülye?
A 80e ftos mobilos, gyerekverős történetet meg nem értem:D miért is tartozik ez ide?

jemo 2009.02.18. 23:49:43

@N3O:

Igy igaz, van amikor az ügyfél jóval a futamidőn túl fizeti vissza a kölcsönt és a provi türelmes. nem megy perre. Ha látja hogy az ügyfél valóban fizetési nehézségekkel küzd, akkor nem küldi rá a behajtót. Volt olyan ügyfelem, aki 2 év alatt fizette vissza a 26 hetes futamidejü hitelt, és még neki ált feljebb hogy drága a provi. Még a tökét sem fizette vissza és drágálta a hiteldíjat. Ha valaki a futamidőn túl fizeti vissza, akkor maradjon kusban és örüljön annak, hogy a képviselők kisebb törlesztőt is átvesznek.

Neolith 2009.02.18. 23:50:41

@fckyou2:

Bizony, a régi törlesztőkkel lehetne fizetni. De persze ez nem hatja meg a nem fizető ügyfeleket. Ha valaki akar fizetni, fizet is. Aki meg nem...

Volt TÖBB olyan ügyfél, akivel meg lett beszélve, kap 1 hónapot (!!) és fizessen be 1 ( egy ) ezer forintot.

Nem fizette be. Pedig, a telefonba mindent állított.
Csak igazat nem.

Amúgy persze mindkét oldal mellett és ellen fel lehet hozni érveket, de szerintem is, ahogy már előttem elmondták, az emberi butasággal van itt alapvetően a gond. Ez egy hitel. De sajnos mikor szavazás van, és az ikszet kell tenni, akkor ezek a műveletlen emberek határozzák meg a MI jövőnket is.

Ami tény, hogy ők vannak többen.

Neolith 2009.02.18. 23:51:55

@jemo:

Pontosan. Ahogy leírtad :)

Consigliere 2009.02.18. 23:52:30

Alacsony a kerítés... Hehe

fckyou2 2009.02.18. 23:53:47

Jaja egyetértek N3O és jemo.

És hozzáteszem még, hogy a Provi nem nyomja az embereket a BAR listára.

OTP simán csinál BAR(KHR) listás összeget 1-2 hónap alatt 5-10 000 forintból:), és utána szó nélkül feltesz a listára.

Kicsit nagyobb probléma, mint tartozni a providentnek 10 000 forinttal.

jemo 2009.02.19. 00:02:11

@Consigliere:

Azért, mert a hitelt egy 20 éves mekiben dolgozó srác akarta felvenni, ezért a szülei lakására hivott. A szülők meg akkor tudták meg hogy provi hitelt akar, ráadásul egy új mobilra. Mit nem értesz ezen? Te nem képelted volna fel a nagy kölyködet ezért? Én biztosan!
Képzelheted mi lett volna, ha a srác hitelt kap és nem fizeti, a provi meg odajár a szülök nyakára, mert a drága gyerek nem fizeti a hitelt
Ez egy példa a sok idétlen hitelhívásokból és a felesleges kimenetelünkről.

Mellesleg nagyon sok fiatal kér hitelt és bizony kevesen kapnak, de csak kis összeget.

jemo 2009.02.19. 00:08:13

Hát jó éjt mindenkinek! folytatjuk! :):)

Consigliere 2009.02.19. 00:14:27

Hol szegény hitelezők akiknek csak ti vagytok az utolsó esélye (pff), hol a hülye akinek felesleges szarra kell a pénz.
Csak ezért nem értettem.
Mindegy, nem vitatkozni szeretnék, a lényegben egyetértünk.

Pszt! 2009.02.19. 00:18:00

Lusta vagyok végigolvasni a hozzászólásokat, ezért elnézést kérek ha volt már szó róla, de mi ez a hetenkénti fizetés? Mi ennek az értelme egy olyan országban, ahol mindenki havonta kapja a zsét? Azt értem, hogy így nem látszik olyan magasnak a törlesztőrészlet, de aki pénztelen, annak 10.-én van lóvéja, 3 hét múlva már nincs.

gitáros 2009.02.19. 00:20:32

@Before: kicsit késő lett, de azért: ilyen alapon az összes kamatnak csökkennie kellene a felvett összeggel fordított arányban. Ja, a betéti kamatnak is, vagy annak nem?

@Gery Greyhound: bocsi, nem arról beszéltem, hogy _venni_ kell, hanem valamilyen káresemény (de szép szó :) ) történt. Arra meg előre kell gondolni, így jött képbe a biztosítás. (Jó, tudom, az se olyan egyszerű...)

DEGEC 2009.02.19. 00:35:13

1. nekem nincs bajom a providenttel, mert tényleg mindenhova nagybötükkel kiirja mennyi a thm, na jo a reklámjai nem szarok, hanem hig f@snak neveznem.
2. legalabb fizetnek (valamennyi) adót a profit után.
3. NEM kötelező.
4. ha nem ők akkor az uzsorások tennék ezt.
5. Az a baj hogy ilyet lehet, és ha már az állam nem fordit energiát az oktatásra, akkor nem engedném törvényesen.
6. Akinek ez az egyetlen esélye az alkalmatlan az életre.szarok rá ki mit gondol, de az emberben legyen már annyi felelősség tudat, hogy nem élek fel minden pénzem, és hitelre veszek mindent, + mennyen mán el dolgozni...és ha nem tudja fizetni, akkor a szart is verjék ki belőle, és tanulja meg egy életre, ha nincs pénze akkor DOLGOZIK...
7. amig az allaskereső hirdetésekben van állást kinál, addig nekem ne siron senki...
8. kötelezőt nehogy má hitelből fizessennn a kurv@ annyát...járjon gyalog...oszt benzinre miből lesz???
9. mié nem utalja az állam a segélyeket rögtön a providentnek????
10. én nem azé fizeek adót, hogy ők elbasszák hitelre...
11. miért csak az emberek kis % jut eszébe, hogy ha több pénzt akar, akkor többet kell tanulni, vagy dolgozni????
12. engem is basz hogy van szavazati joguk...én a befizetett adó mértéke után osztanám ki a szavazati jogokat...

nitro1 2009.02.19. 00:46:51

A 12. pont kissé durva, de van benne valami. Nem így kéne kiosztani, hanem csak megvonni azoktól, akik úgy tartósan munkanélküliek több éven át, hogy semmilyen átképzésre el sem mennek. Legalább a szándék meglegyen...

DEGEC 2009.02.19. 01:01:01

lehet, de eleg van abból, hogy több generáció él úgy hogy nem látott senkit se a családjából munkába menni. És ez egy jól körülhatárolható bodzaszedő csoport....és amikor megkérdezik mé az emeszpére szavazott, mert ők több segélyt igértek...hát meg a faszom...más országban sehol sincs ekkora szociális háló...áhhhhhh.....

de az a baj, hogy most má késő...ha megvonnák a segélyt itt olyan mértékben elszabadülna a bűnözés, hogy 1 zsőmléért agyonvernének valakit...
ezzel próbálják féken tartan őket...
bár ha kiszámolnánk, hogy mennyi megy el CSP, segély szocpolra, és azt szétosztanánk a mezei utcán lévő seriffek közt....hát...........hosszú távon megérné szvsz...

tommygun 2009.02.19. 01:14:54

Én megkockáztatnék egy olyan véleményt, hogy nem a Provident a ludas hanem az üzletkötők.
Két eset:
1) a Provident arra ösztönzi hogy fűnek-fának nyomják a hitelt, aztán majd csak lesz valahogy - ebben az esetben a Provident monnyonle,
2) az üzletkötők csalással-ámítással ráveszik az egyszerű fogyasztót (khm) a nyilvánvalóan bukó szerződés aláírására, zsebreteszik a jutalékot aztán szarnak arra hogy a Provident hogyan fogja behajtani a követelését.

Részemről nem a Providenten verném el a port, hanem a gátlástalan üzletkötőkön és a felelőtlen fogyasztókon.

ZoZoltán 2009.02.19. 01:55:12

Aki hülye és providentezik, az dögöljön meg. Sok primitív barom.

magyar-magyar szótár 2009.02.19. 04:07:28

@ EMU 2009.02.18. 17:38:15
Ezzel van baj, ezzel az elitista cinikus felfogással.
Egy szót mindig szépen kikerültök: Üzletkötő. Aki jutalékos rendszerben van. És akit felkészítenek, oktatnak arra, hogy a szart megetesse.
Azonban pl az EMU -szerű elitista cinikus is megeszi a szart, pl amikor tejsavóba napraforgótöreket adagol a tejkémiai vállalat és még vegyilószarokat és aztán baktériumtenyészettel meg bifiduszesszezisezik. És EMU is szépen megeszi, hogy a a Volvo Volvo, pedig ma Ford, tegnap meg Mitsubishi Carisma volt, és ha dízel, akkor 1,9-es Renault fosmotorral (szerencsére a Volvo a sk. hengerfejjel szerelte). A Saab nem Saab, vacak Opel motor van benne, amit láncosítottak, hogy a Saab kényes vevőinek ne kelljen a szakadt bordásszíj miatti motortotálkáron dühöngeniök.
Mindnyájan bekapjuk
Töbekközött a politikaimarketignek is vannak Providentjei: és megeszitek a reklámjait. És analfabéták vagytok a politikához és elhsizitek az egyoldalas nemapróbetűset.

És még egy: A cinikusoknak akik a központi agitprop "providentes" etetését hintik tovább arról, hogy "megérdemlik a hülyenépek, mért kapták be"
Ne felejtsétek el: Az igazi cél nem a THM-mel növelt összeg beszedése, hanem az hogy marzsolni lehessen a zálogot.
Nem providentes, de pl az "autóhiteleknél" gyakori téma, hogy nem is kell a hitelfolyóítónak az autó szarik bele, viszi a házat.

Bárki átverhető a maga szintjén Filemileországban.
Nem hiszem, hogy van mire ilyen nagyképűnek lennetek EMU & Co. Ti is bekapjátok a magatokét, ne félj.

lápi lidérc 2009.02.19. 04:40:02

@nav:
Azt nem, de a gyereknek biztos akarsz enni adni akkor is. És sajnos, a hazai fizetések olyanok, hogy az átlagembernek nincs semmi tartalékja, a fizetés a következő fizetésig tart ki, ha elveszti a munkáját, akkor a minimálbérre (mert ugye mindenki arra van bejelentve, ha zsebbe nem annyit kap is) kapott segély talán a villanyszámlát meg a fűtést-vizet futja, többet nemigen. És van 28-31 nap, amikor enni is kéne valamit.

Persze nem gondolom, hogy egyeseknek nem a játékgépbe megy, de biztos vannak normálisok is a hitelt felvevők közt, akik remélik, hogy 1-2 hónapon belül lesz munkájuk. A gond akkor van, ha mégsem lesz.

lápi lidérc 2009.02.19. 04:46:24

@hajdul:
Igen, ha van munkahelyed.
Próbáld meg úgy ugyanezt, ha nincs.

(Én kényszervállalkozóként próbáltam, nekem 2 nap rohangálásba telt, de épp nem volt 170 rongyom laptopra, viszont a munkámhoz akkor épp nagyon kellett, havi 17-et meg azért ki tudtam gazdálkodni. 0% THM-re persze. A bank azóta is küldözgeti az ajánlatait, hogy mivel mindig időben fizettem, ilyen meg olyan kedvezményes hiteleket vehetek fel, most már hitelbírálat nélkül, de sajnos, nekem ezekkel a kedvezményekkel is kurva drágák ezek az ajánlatok.)

F. T.- (törölt) · http://www.metacafe.com/watch/2123225/ 2009.02.19. 04:54:16

Máté 13,12. Mert a kinek van, annak adatik, és bővölködik; de a kinek nincs, az is elvétetik tőle, a mije van.

Márk 4,25. Mert a kinek van, annak adatik; és a kinek nincs, attól az is elvétetik, a mije van.

Lukács 8,18. Meglássátok azért, mimódon hallgatjátok: mert a kinek van, annak adatik; és a kinek nincs, még a mijét gondolja is hogy van, elvétetik tőle.

Yooha · http://indafoto.hu/yooha/lego_architecture 2009.02.19. 06:24:48

Egy-egy „hagyományos” provident reklám után le kellene adni egy-egy „felvilágosító reklámot is pl. így:

„Hűtővásárlás után:
Lakásbelső, Anyu jön haza, a gyerekek szaladnak elé
Gyerek 1: Anyu, apu ugye nemsokára hazajön a kórházból?
Anyu: Igen, sikerült kioperálni a veséjét! Miután eladjuk, vissza tudjuk fizetni a hűtőre felvett hitelt!
Gyerek 2: De jó!
Kép elhomályosodik, figyelemfelkeltő betűkkel beúszik a szöveg:
A felvett hitelt egyszer vissza kell fizetni!”

Abszolút korrekt lenne!

Szűcslaci 2009.02.19. 07:02:59

indulatok....és mi lett volna azon emberek nagy részével, akik a provitól vettek fel pénzt, ha nincs is provident? Minden információ adott, el lehet dönteni, hogy kell, vagy nem. Sokkal gusztustalanabb ettől sok-sok olyan fizetni való hazánkban, ami kötelező - nem választás kérdése. Pl. a nyugdíjjárulék, amit lenyúlnak, az egészségbiztosítás, amit fizetsz, de hagynak megdögleni, az adóink, amit gátlástalanul ellopnak - soroljam ég? Vagy a hajdúbét és társai, ahol nem a végeredmény volt megszövegezve a szerződésben....ellenségkép kell a magyarnak már megint, ugye? Tudjátok, "halál a fogorvosokra!"

ny-afi 2009.02.19. 07:34:34

Furcsa amiket olvatam.
1. a reklám megtévesztö:miért vágja mindenki a thm-et fejböl? (jol megtévesztett.)
2.ha valaki össze szorozná a részleteket akkor kiderülne,hogy pl:100.000.- kölcsönre 70.000.- a kamat 40 hétre és ez ugye nem a 400% ?
3. van olyan ismerös aki válalkozo és olyan munkával ami télen stagnál (épitkezések) de a járulékot a dolgozokat akkor is fizeti még ilyen áron is.
neki megéri mert még ilyenáron sem teszi utcára a dolgozoit.
ja van ilyen is....hoppá

nem mindenki játék gépre veszi fel

EÖ (törölt) 2009.02.19. 07:37:56

álszent poszt

a cigis dobozra meg az van ráírva, hogy " A dohányzás halált okoz". és mégis többen cigiznek,mint ahányan provident kölcsönt vesznek fel.
Mennyivel veszélyesebb a 234 % THM a tüdőráknál??
Arról mikor lesz poszt???

Before · http://azbeszt.blog.hu 2009.02.19. 08:01:38

@gitáros: Nem kell csökkennie. Nem véletlen, hogy a hiteleket bizonyos futamidőre adják, mert a bank nyeresége annyi idő alatt realizálódik. Plusz a pénz nem ingyen van, a bank a betétesek pénzét használja, arra pedig kamatot fizet.

Vámpír\\\'08 2009.02.19. 08:07:53

Én magyari testvérünkkel nagyon egyetértek: él itt még jó pár generáció, akik abszolút nem ismerik a piacot, mert nem is tanultak róla.
Én pl. 89-ben érettségiztem közgazdasági szakközépben, és ott rengeteg marhaságot tanultunk, de arról a piacról semmit, ami rögtön az iskolából kijövet után ránkszakadt.

Vámpír\\\'08 2009.02.19. 08:09:40

@lápi lidérc: és munkanélküliként mire kérsz kölcsőnt?

Vámpír\\\'08 2009.02.19. 08:12:25

@Gery Greyhound >: Persze, azt sugallják. Mert aljas és hazug reklámok. Pl. ki olyan hülye, hogy 400%-os THM-re vegyen új hűtőt, amikor a legrosszabb esetben áruhitelből (kb. egytizede a THM), vagy esetleg bérelőleget kérve is meg lehet venni.

Thomas26 2009.02.19. 08:15:34

a nagyszülős reklámot be tudja linkelni valaki:) az a kedvencem

belekotty 2009.02.19. 08:15:52

A provident és társai helyettesítik, azokat az uzsorásokat, akik utána erőszakkal elveszik az adós mindenét. Vannak olyan élethelyzetek amikor szinte nincs más lehetőség. Az a hibás aki olyanra is felveszi a hitelt amit nélkülözni is tudna, új hűtó, unokák szülinapja, lakásfelújítás, plazmatévé.
Én ha látom hogy csökkenni fog a bevételem, már húzom össze magam, hitel soha az életben nem vettem fel.

fckyou2 2009.02.19. 08:17:32

@hadrianus: Nem értem mi köze az ott dolgozóknak ehhez. A munkájukat végzik. Ne magyarázd hogy én biztos ott dolgozom, mert nem:)

Nem zsidók csak szemfülesek, az emberek meg hülyék. Ha van egy bolt, ahol 100 forint egy kockacukor, és veszik, akkor az nem egy köcsög drága bolt, hanem egyszerűen egy jó profitot hozó üzlet.

Ide jössz és anyázol azért, mert van akinek van miből és felháborítónak tartod, hogy ezek az emberek kitaláltak egy üzletet.

Senki nem kötelez, hogy felvedd a hitelt, ha olyan ostoba vagy hogy felveszed, ez nem bűn, de nem is a hitelt kínáló hibája.

fckyou2 2009.02.19. 08:19:16

@ny-afi: A THM számoláshoz nem értek pontosan, de 12 hónapra számolják ki. Tehát ha csak 10 hétre veszd fel a hitelt, akkor az alatt van 10% kamat, az nem 10%-os THM, hanem ennek 52 hétre kivetített értéke.

fckyou2 2009.02.19. 08:21:42

@belekotty: Igazad van. A providentnek van értelmes célpiaca.

Hozzáteszem nagyon gyorsan hozzák a pénzt, és előtörleszthetsz. Tehát ha egyik héten kell a mani, és jövő héten megjön a nagy pénz, abból visszanyomhatod az egészet. Tudtommal az 1 heti kamaton.

ny-afi 2009.02.19. 08:24:25

@fckyou2: persze ezt én is értem de visza fizetés szempontjábol szerintem ez a mérvado.(nekem legalább is)mert igy sokkal érthetöbb lenne, ha az emberek beszoroznák a részleteket és eldöntenék hogy be tudják e vállalni.

belekotty 2009.02.19. 08:25:07

@jemo: Igen, ezek azok az élethelyzetek, amikor jobb hogy a Providenttől kér valaki kölcsönt, mintha az enyingi cigánybanda valamelyik vazallusától.
Mert akkor mondvacsinált indokokkal kiforgatnak mindenedből még ha fizetsz is.
A 200 százalékos kamatban pedig benne van az ilyen szar helyzetben lévő emberekkel járó kockázat.
Nem a provi a hibás, hanem aki a saját hibájából kerül olyan helyzetbe hogy eladósodjon náluk.

Vámpír\\\'08 2009.02.19. 08:25:33

@Burkus király: Az Il Ferro-t azért ne keverjük ide, a reklámszakmához érteni már talán tényleg nem képezi az általános műveltség alapját. Egy átlagember honnan tudhatta, hogy nem fog működni az az autóreklámos biznisz?
Van ismerősöm aki gondolkodott is rajta, és csak azért nem kötött velük szerződést, mert nem vitte rá a lélek az új kocsi összematricázására.

Locke 2009.02.19. 08:28:18

@DEGEC: Többé kevésbé úgy tűnik, halvány fogalmad sincs arról, hol élnek a többiek, de hogy te egy álomországban az biztos. Annak hogy mennyit tanulsz, milyen képzett, vagy milyen profi vagy, semmi köze ahhoz hogy mennyit keresel. Ahhoz sincs köze hogy van-e munkád.
Menj el dolgozni? Munkáltató úgy kezdi hogy minimálbér, és 12 órát kéne érte melózni, ha nem tetszik húzhatsz el a francba. 40 fölött esélyed sincs állást találni munkanélküliként. Vidéken esélyed sincs állást találni ha nem éred be a minimálbér+valami zsebbe+túlóra, de az ingyen kombinacióval. Cigányként esélyed sincs munkát találni. Ha találtál munkát, az csak azért van mert a munkáltató felveszi utánad a támogatást fél éves időszakra, így garantált csak egy dolog, hog egy év műlva repülsz, és mehetsz vissza munkanélkülink.

Szóval, csak simán ne ugass, hanem örülj hogy van munkád, sokszázezer más emberrel ellentétben.

ny-afi 2009.02.19. 08:30:19

azért az il ferronak az volt a lényege hogy elöször be fizettél 180.000.- majd utánna neked fizettek.

ny-afi 2009.02.19. 08:32:46

@Hakkar: mélységesen egyetértek. én még hozzá tenném hogy nöként ha van gyereked azért nem vesznek fel ha nincs akkor meg azért mert elfogsz menni szülni.....

Vámpír\\\'08 2009.02.19. 08:37:30

@Thomas26: :))))
Annyira bárgyú pofája van a két vén marhának, mindig felvihogok rajta, akárhányszor látom.

Zka · http://www.youtube.com/watch?v=_wpDbI1gca0 2009.02.19. 08:38:02

@Gyulimali: "ezeknek a hiteleknek megvan a saját speciális célközönségük, akik sajnos alkalmatlanok a logikus gondolkodásra."

Így van, úgyhogy nem sajnáljuk őket. Meg azért a Providentet sem, aki ilyen idiótákból akar megélni azt kisttílűnek tartom.

Zka · http://www.youtube.com/watch?v=_wpDbI1gca0 2009.02.19. 08:39:22

Egyébként a reklám NEM megtévesztő. Maximum az idiótákat téveszti meg. Abból persze van készlet ebben az országban úgyhogy no para.

bolhabetu 2009.02.19. 08:59:19

"2.ha valaki össze szorozná a részleteket akkor kiderülne,hogy pl:100.000.- kölcsönre 70.000.- a kamat 40 hétre és ez ugye nem a 400% ?"

Közgáz egyes, fiam, hozd ide az ellenőrződet!
Ez akkor lenne korrekt számítás, ha EGY év múlva, egy összegben kellene visszafizetni mindent. A hiteldíjmutató arról szól, hogy a hitel törlesztése során, milyen időpontokban, milyen időközönként, mennyit kell visszafizetni. Egy rövid lejáratú, heti törlesztésű konstrukció esetén ez igen magas lehet.

Az a baj, hogy a THM formájában egy nagyon is korrekt hitelösszehasonlító mutató lett bevezetve, csak éppen sokan nem értik, hogy miről van szó. Igy meg csak adtunk a szarnak egy pofont.

huta9020 2009.02.19. 09:00:17

Ha nincs a Provident és hasonló "uzsorás" cég, akkor majd az emberek felvesznek igazi uzsorásoktól pénzt és akkor majd a kigyúrt kopaszok mennek hetente házhoz a pénzért és eltört keze, lábak, meg felgyújtott házak jelzik, hogy hol van olyan adós, aki nem tudott fizetni. Ez jobb?

Tightend 2009.02.19. 09:10:03

A Providentet csak azoknak szabadna használniuk, akikről nem perelhető le az összeg. Magyarán jól átvernék a pénzintézetet, az meg jól megérdemelt módon hamarosan csődbe menne. Nem sírnék utánuk, tetű banda.

Roy 2009.02.19. 09:11:50

Sajnos mindig is voltak, és lesznek uzsorások. Ebben csak egy baj van, hogy mind ezt legálisan is lehet ma Magyarországon. Hol volt a PÁFSZ, és az APEH több éven keresztül? Miért csak mikor kipattant a botrány, akkor kezdenek vizsgálódni. A Provident összes vezetőjét le lehetne sittelni, mert biztos az üzlet nem legális, és több törvényt is sértettek.
Égyébként akik tőlük vettek fel kölcsönt azok sem teljesen épeszűek. Csak egy kicsit kellett volna gondolkodniuk mielőtt beleugranak az ilyen hitelbe.
Az a baj, hogy valószínűleg a Provident vezetősége ezt meg fogja úszni.

Roy 2009.02.19. 09:19:48

@bolhabetu: A hirdetésben az áll, hogy 200.000 Ft kölcsön esetén a havi törlesztőrészlet 6500 Ft 52 héten keresztül. Mennyi 6500×52 ??? Számolj utánna. (338.000) Ft. Ez így egy éven belül 180.000 Ft a kamat.

Roy 2009.02.19. 09:21:08

@bolhabetu: Bocs 138.000 Ft. Egy kis elgépelés történt.

Alexnorman 2009.02.19. 09:24:51

A kölcsönt bizony vissza kell fizetni.
Nagyon hülyének kell lenni ahhoz, hogy a Providenttel álljon le valaki.

theneverlate_Wizard 2009.02.19. 09:26:30

ami egy mérhetetlenül szemét dolog, az a reklám végén volt(régen?) hogy a thm nem azonos a kamattal

ami persze, végül is igaz, mert a thmben a folyósítási jutalék, meg minden járulékos költség is benne...

pénzügyi oktatást az általános iskolába!!

krtek 2009.02.19. 09:34:27

Szeintem jók és hitelesek azok a reklámok. Tökélestesn tükrözik milyen szintű agykárosodottnak kell lenni, hogy valaki boldog legyen és örüljön miután hülyére vették, majd jól átvágták. Ezzel semmi baj nincs.

A gond ott van hogy a (remélt balfaszarcú-hülyelúúúzer ügyfelet bemutató) reklámamal ellentétben, kevés sültparaszt vesz háztartási gépet többszörös áron, mert annyit még tud számolni az istenbarma, hogy nem fogja megérni neki. Inkább életszerű hogy elitta ill. a ostoba nyerőgépbe dobálta a fizetését és kell a pénz cigire meg szeszre a hónap második felében is. A gyerek meg a rezsi? Az kit érdekel! Az csak a szociális melléduma. A pia meg a cigi a lényeg.

A providentes "ügynökök" szellemi színvonala és átlagos "szakmai" pályafutásuk jellemzése is megérne egy misét.

Ahogy a degenerált idióta "pénzügyi szolgáltatásról" motyog és qrva büszke magára...
... és sértődötten legyint amikor megkapja a nekijáró "anyádat vágd át hülyegyerek, nem pénzügyes vagy Te, csak egy szaros uzsorás, akit élni hagynak a szar törvények és a szemét törvényhozók" c. választ...

Tyco 2009.02.19. 09:45:32

Roy:Providentnél 200 000 Huf/54 hétre heti 6800=367 200.A kamat 1 évre 167 000/akkor mennyi is a kamat?/.Aki ilyen kamatra felvesz hitelt az megérdemli.A süketelő reklámban /kezes és fedezet nélkül/csak munkáltatói igazolás kell.Nekem kb 5 éve van 3 hitelkártyám 200 000+200 000+150 000 és egyikhez sem kell/kezes és fedezet/egyszer használtam eddig 30%-os kamattal 1 évre fizettem 200 000-re 230 000-at/és havonta.A másik kettőt nem is aktiváltattam,csak küldik az újat amikor lejár,de költsége addig nincs amíg nem aktiválom.

jemo 2009.02.19. 11:43:26

@tommygun:

Tévedsz ha azt hiszed, hogy fúnek fának adunk hitelt, te okos. Abból nem lesz jutalék ha kiadunk egy hitelt és utána nem lehet begyüjteni belőle egy petákot sem. A felelősség nagy részben az üzletkötóé, igy csak. az kap hitelt, akiről feltételezhető az életkörülményeiből és a jövedelmi viszonyaiból, hogy vissza is fogja fizetni. Sok árulkodó jel van arra, ha valaki nem akarja, vagy képtelen lesz visszafizetni. Ilyenek nem kapnak, legalábbis az én területemen nem fog kapni egy fillért sem! Ebből semmi hasznom nincs, csak egy halom nyűg lenne.

jemo 2009.02.19. 11:53:51

@krtek:
Azért abban vitakoznék veled, hogy milyen a szellemi színvonal a képviselők körében.

Csak hogy tudd:
Mielőtt képviselő lesz valaki egy pár próbán át kell mennie

Orvosi vizsgálat. Állásinterjú, önéletrajzzal. Alapképzés után vizsga, majd kb 3-4 hónapig a vezetőivel megy területre, amíg egy végleges vizsga után önállóvá nem válik. Tréningeken veszünk részt, és forumokon megbeszéljük a problémákat és egyéb ötleteket stb.

Bunkókat nem alkalmaznak, az már az állásinterjúnál kiderül.

Mivel hiányosak az infóid, jó lenne ha nem vélekednél a képviselőkről általánosságban. Egy -egy eset persze lehet, de ha minden képviselő bunkó és képzetlen lenne, akkor a cég nem lenne nyereséges.

krtek 2009.02.19. 14:06:17

@jemo:
Sajnos elég direkt infóm van milyen emberkék dolgoznak ott...

Csak hogy tudd: amit leírtál HR szempotból, bár lehet hogy ez neked új, az lassan alap. Pl. egy szalagon dolgozó betanított munkásnál is így van, bár ők nálam simán feljebb vannak a képzelezbeli ranglétrán mint egy uzsoraügynök. De mindegy...

Mindenesetre belegondolhatnál abba, milyen lélek és agyi állapot kell ahhoz, hogy az elején még tudod, hogy mindennap gyakorlatilag átb@szni mész a szerencsétleneket, de aztán a trénerek bebeszélik a "pénzügyi szolgáltatást nyújtok" című baromságot a kicsi fejedbe, aztán mire "önállóvá válsz" addigra magad is elhiszed ezt az egészet. Sőt a végén már Te is szajkózod okosan a "van akinek ez nagyon megéri" és a "sok emberen csak mi tudunk segíteni" vagy a "'mutass egy bankot ahol így tud bárki pénzhez jutni" szövegeket.

A képviselőitekről senki sem állította, hogy képzetlenek vagy bunkók, csak éppen sokmindenre egyébként nem használhatók. Tipikus olvasztótégelye az ilyen melóra jelentkezőknek az eredeti szakmát hozzánemértés miatt és/vagy kényszerből elhagyó emberke, tönkrement vállalkozsó (ügyeskedő), makkoscipős ügynök, (ex)multilevel hülyegyerek, stb. Persze van kivétel itt is, de az már mind manáger.

Szóval, lécci ne gyere nekem itt a qalifikált munkaerővel, a cégetek sikerét a sok szerencsétlen idiótának köszönhetitek, akit ti úgy csúfoltok "ügyfél".

Neolith 2009.02.19. 17:36:35

@krtek: "szerencsétleneket"

Nem vayg tisztában dolgokkal. Ez egy legálisan működő, pénzügyi szolgáltatás. Ezek a képviselők, a világvégére is azért mennek el, hogy kihelyezzék a hitelt, és a törlesztő részletekért is ők mennek, akár, hogy másként ne fogalmazzak putriba is. Ez persze üzlet. Mindkét félnek. A képviselői állás legtöbb embernek amúgy se főállás, így aztán nem is várható el olyan szakképesítés, mint teszem azt központban dolgozóktól.

Nem akarom egyik oldalt se védeni, de ez ÜZLET.
ÉN NEM VENNÉM FEL EZT A KÖLCSÖNT.

Te sem. Jó lenne, ha senki nem venné fel. Ez egyértelmű. De van még pár ilyen dolog, ami jó lenne... és ez nem a legfontosabb.

Azért meg elnézést kérek, de nem fogom ezeket az embereket sajnálni, akik beleugrottak ebbe.

Ha a kacsa nem tud úszni, nem a víz a hülye... stb csodás általános igazságokat tudom csak mondani...

Ez egy szolgáltatás, amit igénybe lehet venni. Nem kell. A reklámot ha megnézed, és a füled is nyitva tartod, minden infó elhangzik. Telefon keresztül ha igényeled, szintén. Kérdezhetsz, bármikor felhívhatod a számot, és reggeltől estig állnak a rendelkezésedre. Mi kell még? Pelenkát ne cseréljenek az ilyen embereken? :)

Neolith 2009.02.19. 19:17:24

"Szóval, lécci ne gyere nekem itt a qalifikált munkaerővel, a cégetek sikerét a sok szerencsétlen idiótának köszönhetitek, akit ti úgy csúfoltok "ügyfél"."

Hát ejj... ugye te is tudod, hogy valaki meg rajtad húz hasznot. Mindannyiunkból megélnek cégek. Ez van. A Provident sem különb náluk. Mind pozitív, mind negatív értelemben.

hadrianus 2009.02.20. 06:06:42

@fckyou2: @hadrianus: Nem értem mi köze az ott dolgozóknak ehhez. A munkájukat végzik. Ne magyarázd hogy én biztos ott dolgozom, mert nem:)

Nem zsidók csak szemfülesek, az emberek meg hülyék. Ha van egy bolt, ahol 100 forint egy kockacukor, és veszik, akkor az nem egy köcsög drága bolt, hanem egyszerűen egy jó profitot hozó üzlet.


Ide jössz és anyázol azért, mert van akinek van miből és felháborítónak tartod, hogy ezek az emberek kitaláltak egy üzletet.

Senki nem kötelez, hogy felvedd a hitelt, ha olyan ostoba vagy hogy felveszed, ez nem bűn, de nem is a hitelt kínáló hibája.

1. Nem érdekel hol dolgozol, jó érzésű ember el sem vállalna ilyen munkát.

2. Nem szemfülesek, hanem ki használják az elesett emberek nyomorúságát, tudatlanságát és abból élnek. (ettől már cak az önálló bírósági végrehajtó "munkája" gyomorforgatóbb")

3. Nem anyáztam, de mindentől függetlenül felháborítónak tartom, amit csinál.

4. Egyébként pedig bűn! Ha nem hiszed barátom, próbáld meg te magad, magánemberként ugyanezt csinálni, aztán majd megtudod hány évet kapsz.

5. Bizonyítottan zsidó pénzügyi csoportok "sarja",
nem tudom, mi a problémád a tegnapi írásommal.

krtek 2009.02.20. 09:59:25

@N3O: Azért jó hogy ezt elmondad nekem, mert enélkül nem is gondoltam volna hogy ez üzlet valakinek. Nagyon okos vagy és köszönöm a felvilágosítást.

Ezek szerint, ha ha téged valahol megszívatnak akkor simán lenyeled (!) azzal, hogy ez egy üzlet valakinek.

Gratulálok. Soxerencsét.

Asszem lóval kártyázok....

krtek 2009.02.20. 10:07:38

Providentes anyatoszó faszkalapok, öööö akarom mondani financiális szolgáltató szektorban tevékenykedő pénzügyi szakemberek. (szánalom&röhely)

Bekaphatjátok!!!
Remélem egyszer rég nem látott anyátok meglepetésként közli veletek a jó hírt "találtam egy fasza kis céget, úgy híííjják provident és már meg is kötöttem velük életem legnagyobb üzletét..."

Akkor gondolatok rám...
:)

most jöhet a szarlapátolásból is élnek emberek című okfejtés...

krtek 2009.02.20. 10:16:28

szval gondoljatok....

de inkább anyátokra...
meg arra miért nem talált valami más elfoglaltságot anno...

Neolith 2009.02.20. 11:04:54

@krtek: Óóóóó... a személyeskedés nem jó, annak a jele, hogy kezdesz kifogyni az érvekből.

Ez egy törvényesen működő pénzintézet. Egyesek azt akarják elérni, hogy akik felvették a kölcsönt, azoknak ne kelljen visszafizetni, és ezek alapján toborozzák az embereiket is.

Én állítom, hogy a Provident amit csinál, az példamutató magatartás, csak éppen semmivel sem rosszabb a többi pénzintézetnél, és még mindig sokkal de sokkal hivatalosabb, mint az IGAZI uzsorások.

Szerinted ezek az emberek, akiket a Provident 'becsap' hová fognak rohanni ha nem lesz Provident?

Szerinted akkor majd jó világ lesz, és nem próbálkoznak be egy Athlonnál, Cofidisknél, vagy ha ezeknél nem megy, akkor a sarki UZSORÁSNÁL?

Ugyan már, gondolkozz. Egy bizonyos réteg a Providentnek KÖSZÖNHETI ( igen jól olvastad ), hogy nem folyt bele valami olyanba, amit tényleg ( nem pedig csak ellenszenvből ) uzsorának nevezhetünk.

Én értem mi a gondod, és teljesen meg is értem, de ha megismered az ügyfél réteget, ( tisztelet a kivételnek, saccra 20% ) akkor közel sem így állnál a témához te sem.

Zárszóként annyit, hogy nem tudom melyik pénzintézettel beszéled le azt, hogy 'ne haragudjatok, most nem tudok fizetni, majd jövő héten bepótolom' és kapsz ilyen válasz 'jól van, rendben van' vagy lejár a kölcsönöd és még mindig nincs rajta késedelmi kamat.. sorolhatnám. Apróságok.

De ez persze nem érdekel gondolom.

Neolith 2009.02.20. 11:05:59

* NEM PÉLDAMUTATÓ MAGATARTÁS :)

elnézést, elírtam... kössél bele nyugodtan :)

krtek 2009.02.20. 13:39:44

Személyeskedés? Mi a bánatot kellene disztingválnom egy, az én szememben csalószarevő kategóriás akárkivel?

Az okfejtésed világos. Én pofánváglak és azt mondom neked jól jártál, mert a haverom lerúgta volna a vesédet. Erre Te boldogan bólogatsz.

Még1x. Egy providentes "termék"vagy a többi szarházi "segítsége" semmire nem nyújt megoldást, max. elodázod az összeomlást. Az egyetlen kivétel lehet az a réteg akinek muszály rendszeresen fizetni, mert egyébként pl. egybe issza-, veri-, gépezi-, stb. el, azt amit összeszed, illetve a tényleg napról-napra tengődők. De ezeken megint csak nem segít semelyik sem, csak max lehúzza őket és kitolja a totál csődöt.

Vésd már be a fejedbe: egy pénzintezet elsőszámú célja a haszon. A kölcsön nem pénzügyi megoldás ha megélhetésre, szükségtelen nem a te szintetnek megfelelő értékű vásárlásra fordítod. A lehúzás mértékét szabályozni kell, mert különben elszabadul a pokol és egy nagyobb tőkével és megfelelő jogi háttérrel rendelkező cég rengeteg embert tenne tönkre rövid idő alatt. Mint ahogy tett is. Sok példa volt, arra hogyan paliztak be látszólag értelmes embereket.

Ehelyett sztem csak az alap dologot kell a buta fejekbe súlykolni: semmi sincs ingyen és nincs talált pénz.

Az a bambafejű zsírparasztnak és a bólogató hülye nőjének a reklámban meg megmondhatá valaki: "ha új cuccot akarsz a konyhába, akkor menj el dolgozni Te barom..."
:)

Ez van. Arról kellene inkább mesélni, hogy a felügyelő (impotens nemi-)szerv felelős vezetője vajh mi a prosti anyukájáért kapja a fizetését. Ha nem tudja mi ez akkor debil, ha tudja mi ez akkor cinkos. Sehogy sem ok.

Az meg hogy mennyi minden aljasság működik hivatalosan és törvényesen arról már nincs kedvem beszélni.

Neolith 2009.02.20. 13:43:30

@krtek:

Te meg azt lásd be, hogy ezek az emberek így is, úgy is rossz döntést hoznak. És egyelőre Provident a kisebb rossz. Alapvető gondok vannak, az, hogy valaki hitelt vesz fel a számlái kifizetésére, az szomorú, ez egyértelmű. De ez függetlenül a Providenttől is az.

nitro1 2009.02.21. 11:58:35

@krtek: "A lehúzás mértékét szabályozni kell, mert különben elszabadul a pokol és egy nagyobb tőkével és megfelelő jogi háttérrel rendelkező cég rengeteg embert tenne tönkre rövid idő alatt. Mint ahogy tett is."
Az fel sem merült benned, hogy ezek az emberek magukat tették tönkre? Szüksége van a társadalomnak olyanokra, akik azt sem tudják, mennyi 1*1?

jemo 2009.02.22. 21:51:51

Azt bírom az egészben, hogy a kutya nem törődött eddig a Providenttel!

Most hogy botrányt csináltak egyesek, azt hiszik nem fognak az emberek felvenni kölcsönt a Providentnél???

Ugyan már!!!!!

Ha nem ad kölcsönt a Provi, az emberek nem tudják kifizetni a rezsiszámlákat, s szépen csődbe megy a Főtáv, ELMŰ, Gázművek, Vízművek stb.

Na most akkor kinek volt jó ez az egész lejáratósdi?

Óriási gazdasági világválság van, aminek vannak és lesznek vesztesei és győztesei.
A Provident 2 világháborút is átvészelt, igy nagy tapasztalattal rendelkezik a túlélés terén is!

Neolith 2009.02.27. 01:58:48

Tudod jemo, ingyen reklám :)
süti beállítások módosítása