HTML

Partnerünk

Kreatív Online hírek

Friss hozzászólások

Befényezett reklámszakemberekkel fogunk románokat verni a tengerparton

2009.09.08. 16:12 zsombor

GOLDEN DRUM / JÖN! JÖN! A magyarosan önelégült cím az idei portorozsi magyar partit vezeti fel: idén ismét emelkedik a tét a szlovén tengerparton tartott Golden Drum nemzetközi reklámfesztiválon. Junioroknak: az alapvetően az Ausztriától jobbra kezdődő régiónak tartott egyhetes verseny szociális csúcspontjai a szerda és csütörtök esti, egymással versengő nemzeti bulik (lásd például tavalyi videónkat itt), ahol komoly pr-sikerrel ér fel berúgatni, leetetni és széttáncoltatni a balkáni accountcsajokat meg a rájuk vadászó osztrák kreatívigazgatókat.

A dicső hagyományok után két éve az eső verte meg a magyar bulit, tavaly meg a saját kardjába dőlt, miután a reklámhordák felzabálták a jó magyar pörköltet, aztán szégyenszemre a végtelenül siófoki román, illetve a meglepően szilaj macedón bulikba távoztak. Nemzetidegen módon a kudarcra nem az ország három részre darabolásával reagált a szakma, hanem fogta és összefogta magát, úgyhogy az idei partit a Carbon és a HPS közösen prezentálják, a szájak kimosásába pedig Hírössel, Unicummal és Kalinkával száll be a Zwack a tavalyi háztáji fröccsös próbálkozás helyett.

A biztató alkoholhelyzet dacára megjósolhatatlan a végkimenetel, a fesztiválkijárat melletti portorozsi főutcáról ugyanis a szomszédos Piran főterére székel át a buli (tavaly ez a lengyeleknek simán bejött), a vodkából pedig fény lesz, amihez egészen biztosan nincs hozzászokva egyik nagyarcú balkáni sem. A portorozsi kabala Superman (Erdélyi Zsolt/Mono) előtt ráadásul négy ügynökségi zenekar, a TBWA-é, a Caféé, a DDB-é és a Carboné melegít majd.

Annyi biztos, hogy durva lesz, az viszont csak ott derül ki, hogy melyik értelemben, a románok és a macedónok mellett pedig a törökök is bejönnek aznapra ellenfélnek. Mi mindenáron nagy erőkkel megyünk: megiszunk, végigfényképezünk és levideózunk mindent, és pontosan ugyanerre biztatunk mindenkit.

Plakát fent magyarul, klikk ide a tavalyiért! Előjelentkezés itt.

9 komment

Címkék: golden drum

A bejegyzés trackback címe:

https://szivlapat.blog.hu/api/trackback/id/tr671368930

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

chimie · http://addict.blog.hu/tags/brief 2009.09.08. 16:48:49

ez a plakát kb úgy néz ki, mint amiket egyetemi faliújságokon lát az ember. azokból a jobbik fajta, de talán golden drumon lehetne valami összeszedettebb.

insect02 · http://autostat.hu/markatoertenetek/7-markatoertenetek/363-ferrari 2009.09.08. 19:09:41

@chimie: hát ebben van valami... elég amatőr egy reklámos fesztiválhoz...

Szabó Patrícia 2009.09.09. 09:43:45

srácok, lehet alkotni, lehet megmutatni (nem én csinátam, és nem is tudom, hogy ki, mielőtt még...), lehet kitűnni, itt a nagy alkalom. dobjuk fel a magyar partit, ha egy plakáton múlik a dicsőség, mutassuk meg, ki hogyan gondolja. ha meg csak a szokásos "ezisszarazisszar" kommentek jönnek, az már a kutyát se nagyon érdekli, megkérdeztem tőle.
a parti végre jó helyen lesz, nem a menzán, ami már önmagában is elég indok lenne, hogy teltházas legyen, lehet tombolni a zenére, vagy röhögni a zenészeken, vagy szimplán bebaszni és fűzni, vagy csak nézni a vizet mediatív arccal, aztán ennyi, ha jól emlékszem, nagyjából ennyi kell egy partihoz, meg az, hogy aki mozog jöjjön oda, és hozza azt, aki már nem mozog. kihagytam valamit? hozza valaki azt is. ennyi.

Szabó Patrícia 2009.09.09. 09:44:35

és még egyszer, ha kihagytam volna: ennyi.

Grafit 2009.09.09. 10:39:32

Ejjde csipázom ezeket a szakmai rákkeltőket! ( chimie, insect02) . Na most az van, hogy láthatóan ott van a cuccon minden infó, várom a kúlnálkúúlabb plakátokat. Gyerünk srácok, most remegjen a bicepsz, hajoljon a vas! Okosan, ügyesen szépen belinkelni és megmutatni mekkora istenek vagytok valójában! Ne csak fröcsögjetek mint az idióta mekkmesterek!
Az alkotónak meg: Vicces sztori, de érződik, hogy nem saját ötlet. Nem áll teljesen össze, tán épp emiatt. Vágom, hogy utópisztikus gondolat: valamit egyszer teljesen egyedül asztalra rakni. Nem hagyják. :) Azé' csak toljad! Ne csüggedj!

zsombor 2009.09.09. 17:03:05

semmiképpen nem szeretnék annak az útjába állni, hogy esetleg rendes kifejlett személyeskedés legyen a dologból, de mivel most ugye olyan cucc van itt, ami

a) _majd_ lesz éles, nem már volt
b) mindenkinek jó, ha minél többeknek tetszik,

szerintem egészen nyugodtan írjatok rá konkrét észrevételeket +/vagy ne legyen rest szólni az illetékeknek, akinek sokkal jobbnak gondolt ötlete van plakátra vagy bármire. ez biztos tanítónénisen naivan hangzik, de komolyan nem értem, hogy akinek magabiztos elképzelése van arról, hogyan lehetne ez a születendő cucc jobb, az miért nem osztja meg. aztán ha majd lement, még simán bepótolható a szokásos kétszavas fikakör.

Csolo 2009.09.10. 00:42:20

kedves Emberek,

1. www.youtube.com/watch?v=UUl22AYdDPI

2. most szólok, hogy jövőre pályázat lesz ebből is, lehet virítani, bár tudom, majd a zsűri lesz inkompetens, túl magyar, túl külföldi, túl öreg, túl fiatal, stb. ettől függetlenül megcsináljuk és megszavaztatjuk a legjobbat és abból gyártunk anyagot (brief azért lesz!)

3. most azonban nem írnék briefet, talán vissza lehet következtetni a lila plakátból (bár ebben a mostaniban vannak bennfentes finomságok, de ez mindegy is), ha veszitek a fáradságot, hogy szept 11. péntekig bejelentkeztek a kötelező logókért, majd szept. 18-ig nyomtok terveket a csaba.gosztonyi@carbongroup.hu-ra A5-ös egy oldalas szórólapra, akkor megkérem a Szívlapátot, hogy szavaztassa meg pár nap alatt a látogatókkal (ha benne vannak), majd a győztes anyagot legyártatom 500 példányban és osztogatni fogjuk Szlovéniában. Deal?

4. Most jöhettek :) Őszintén kiváncsi vagyok és várom a terveket (az a komment nem ér, hogy nem elég rá egy hét!).

Gosztonyi Csaba, szervező

Szigeti Virag 2009.09.11. 00:38:59

milyen jó, hogy ebbe a plakátba is sikerült belecsempészni egy kis pinát.
süti beállítások módosítása