HTML

Partnerünk

Kreatív Online hírek

Friss hozzászólások

Kirúgta a Coca-Cola a kurvázó Rooneyt

2010.10.04. 15:46 szivlapat

Jobban kéne vigyázniuk a sztársportolóknak az életformájukkal meg az erkölcseikkel, mert elég egy rossz mozdulat, aztán csak leshetik a jól beígért, nagy szponzorpénzeket. Miután tavaly februárban Michael Phelps úszó esett el a Kellogg pénzeitől egy bongos-füvezős este miatt, most éppen Wayne Rooneyt, a Manchester és az angol válogatott sztárfocistáját dobta ki a Coca-Cola egy kurvázós eset miatt.

Az üdítőóriás a Coke Zero márkájának építésében használta Rooneyt, vagyis használja – de várhatóan már nem sokáig. A mostanában főképp a családbarát imázsra, a családok összehozására, meg tudjuk, a kockás terítős, nagycsaládos, beszélgetős étkezésekre építő Coca-Colának ugyanis nagyon rosszul jött, hogy Rooneyről nemrég kiderült: prostival szexelt, miközben felesége, Coleen terhes.

A focista már egy ideje együtt dolgozik a céggel a három éve futó, díjnyertes Street Striker kampányban, amely már eddig is fiatalok ezreit buzdította a labdarúgásra, és épp most indul a Sky csatornán egy, a Coke Zero által szponzorált tévéműsor, amin a sztár segített volna az amatőr focisták fejlődésében. Ráadásul a Coca-Cola még idén Rooney képét akarta pakolni a Coke Zeró-s üvegekre és dobozokra.

Rooney állítólag évi 600 ezer fontot, azaz majdnem 200 millió forintot keresett a Coca-Colával kötött szerződéséből, ennek azonban most úgy tűnik, annyi. Persze nem kell félteni, a Nike és az EA Sports egyelőre nem hátrált ki mögüle, és becslések szerint még így is több mint 6,7 millió fontot, azaz 2,11 milliárd forintot kap évente a szponzoraitól. De a személyes hírnevének és a házasságának valószínűleg szintén nem tett jót ez a kis affér.

Via MarketingWeek

6 komment · 1 trackback

Címkék: rooney coca cola

A bejegyzés trackback címe:

https://szivlapat.blog.hu/api/trackback/id/tr582344256

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mission and vision 2010.10.04. 17:44:02

A hír: Kirúgta a Coca-Cola a kurvázó Rooneyt. (A mostanában főképp a családbarát imázsra, a családok összehozására, meg tudjuk, a kockás terítős, nagycsaládos, beszélgetős étkezésekre építő Coca-Colának rosszul jött, hogy Rooneyről nemrég kiderült: pr...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Myta · http://www.stylebyme.blog.hu 2010.10.04. 16:43:57

Lehetnék az új reklámarc? Ígérem pár hét alatt megtanulok focizni is.

Népi ellenőrzési iroda (törölt) 2010.10.04. 17:28:15

@Myta: Nem, én jobban illenék a vasárnapi családos reklámba ahogyan Pilsner Urquellt iszom üvegkrigliből.

Akvyr 2010.10.04. 18:55:44

@ozirisz: Ja, de ők szentkép mutató majmok akarnak lenni.
Amúgy miért nem átlagkeresete van? :P

zsildi77 2010.10.05. 14:18:43

bár a cola családos, beszélgetős irányvonala nem igazán jön be, de legalább következetesek, s ha Ronney aktuális tettei ebbe nem férnek bele, akkor tök jogos, hogy kivágták...
süti beállítások módosítása